Vellykket Slora Mølles Dag - i både sol og regn

Vellykket Slora Mølles Dag - i både sol og regn

Publisert av Lillian Mobæk den 20.06.22.

Slora Mølles Venner har i mange år arrangert Slora Mølles Dag i juni, og 12. juni 2022 kunne vi igjen treffes på mølla. Det ble en flott dag! 

Leder i Slora Mølles Venner, Dag-Einar Hellerud, ønsket alle hjertelig velkommen til arrangementet, og fortalte litt om hva som har skjedd på mølla siden sist, og om dagens program. Blaker bygdekvinnelag sørget for deilig bevertning; vafler, pølser, brus, kaffe/te, som virkelig fikk bein å gå på. 

Dag-Einar ønsker velkommen. Blaker bygdekvinnelag ordner med bevertningen.

Fuglekassesnekring og hesteskokasting var populære konkurranser, og to fornøyde vinnere fikk etter hvert sine flotte pokaler.

De bunadkledde i Sørum Leikarring danset mange fine danser, med innviklede trinn og felespill av Arvid, som måtte klare seg uten trekkspiller Erik pga. skytekonkurranse. Men det gikk veldig bra.

Sørum Leikarring danser, og Arvid spiller.  Sørum Leikarring danser, og Arvid spiller.

Været er alltid spennende på en slik dag, og det holdt seg tørt inntil Glommabredden Janitsjar skulle spille, men da kom det et pøsende regnvær. Greit å søke ly i møllas tre etasjer.

Godt å være inne i mølla mens det regner.  Mye fint å se i mølla.

Men de som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, så etter at regnet ga seg, fikk vi en skikkelig flott konsert med et taktfast og presist korps. Dirigent Bjørn hadde full kontroll, og applausen var meget velfortjent. 

Glommabredden i aksjon, med fine marsjer.  Flott å høre god korps-musikk.🎶

Leker og moro var det hele dagen, med møllevandring og omvisning både inne og ute. Og motoren ble startet så røyskskya sto. Bjørn malte også litt korn med håndkverna, og mel ble det. Og forhåpentlig skrev alle seg inn i gjesteboka. 

Bjørn demonstrerte Nordal-kverna.   

Til slutt var det den store trekningen. Loddsalget hadde gått jevnt hele dagen, og det var et utrolig stort utvalg av flotte gevinster, som Brith delte ut til veldig mange glade vinnere etter hvert som vinnerloddene ble ropt opp.

Glade vinnere av flotte fruktkurver.


Nå ønskes dugnadsgjengen lykke til med arbeidet framover, og vi ser fram til Slora Mølles Dag neste år.

Les mer om Slora Mølles Dag