Velkommen til Blaker og Sørum Historielags hjemmeside. Følg oss også på Facebook

Premiere på filmen «Kara på karet»

Premiere på filmen «Kara på karet»

Endelig er filmen klar! «Kara på karet - fra treet i skogen til lensekar ved Bingen», en fantastisk flott film om Bingen lenser. Stor takk til Berit Leikhammer, Jørgen Kirsebom og alle de andre frivillige som har stått på i så mange år. Les Jon Wiiks anmeldelse av filmen - «Filmprosjekt som sier seks».

Les mer
MAI-bildet er av Victoria Jazzband ca. 1939

MAI-bildet er av Victoria Jazzband ca. 1939

I 2022 har Blaker og Sørum Historielags kalender gamle bilder fra sang-, musikk- og revylivet i Blaker, Frogner, Sørum og Sørumsand. MAI-bildet er av Victoria Jazzband ca. 1939. Ta gjerne kontakt hvis dere har mer informasjon om bildet.

Les mer
Årsmøte i Slora Mølles Venner 21. april 2022

Årsmøte i Slora Mølles Venner 21. april 2022

Årsmøtet i Slora Mølles Venner ble holdt på BesteFarHuset 21. april 2022 med godt frammøte. Før selve årsmøtet viste Odd Mobæk dronebilder fra området rundt mølla og oppover åa. Fint å se landskapet ovenfra. Og leder Dag-Einar Hellerud loset selve årsmøtet greit igjennom. Det gjøres en imponerende dugnadsinnsats på mølla.

Les mer
Mye skjer på Slora Mølle  - vårens dugnader i gang

Mye skjer på Slora Mølle - vårens dugnader i gang

Dugnadene for 2022 er kommet i gang igjen på Slora Mølle, og fremmøtet er upåklagelig. Brith fører som vanlig fremmøteprotokoll og registrerer arbeidede timer. Dugnadsgjengen kommer som normalt sigende inn utover eftermiddagen på onsdagen, og rundt kl. 18.00 er vakten fulltallig, og aktiviteten stor på alle postene.

Les mer
To pilegrimers opplevelser - medlemsmøte 21. april

To pilegrimers opplevelser - medlemsmøte 21. april

Historielagets medlemsmøte på Kroa i Lørenfallet ble et fint og interessant møte med pilegrimene Ingerid Havig og Jonas Strandbakken. Sommeren 2021 vandret de 64 mil fra Oslo til Nidarosdomen i Trondheim. Den første 70 år gammel, den andre 30 år.

Les mer

Støtt oss gjerne med din Grasrot-andel!