JULI-bildet er fra Bjerke

Publisert av Lillian Mobæk den 01.07.24.

Blaker og Sørum Historielags kalender for 2024 har fine gamle bilder fra livet i bygda, med fokus på kvinners og barns arbeid. Se album.

JULI-bildet er fra Bjerke. Martha Bjerke forer grisene.
Martha Bjerke forer grisene. Arkiv AH187.

JUNI-bildet er fra Berg. Odd Berg kjører mjølk rundt 1940.
Berg. Odd Berg kjører mjølk rundt 1940.

MAI
-bildet er fra Søndre Vilberg. Vårslepp på Søgar’n i 1962. Tor Johan og Sven Rønaas.
MAI-bildet er fra Søndre Vilberg i 1962.

APRIL-bildet er fra Fjuk, potetsetting på Nyhus i 1967. Josef Andresen kjører, og Øivind Andresen står bak.

APRIL-bildet er fra Fjuk, potetsetting på Nyhus i 1967.

MARS-bildet er fra Søndre Asak i november 1998, og viser Karin Asak Sandmo bak disken.

Karin Asak Sandmo bak disken i 1998

FEBRUAR-bildet er fra Sørumsand, og viser «Minny i Frugtbutikken» 1929. Minny Pettersen arbeidet i butikken til Fladens gartneri, som lå mellom Skoleveien og jernbanelinja ved jernbaneundergangen.

«Minny i Frugtbutikken» 1929

JANUAR-bildet er fra kontoret på Sørumsand Verksted i 1942. Søstrene Flatla arbeidet der.
Fra venstre Gunvor Flatla Johansen f. 1918, og til høyre Margrethe Flatla Svendsen f. 1914.

Januar-bildet er fra Sørumsand Verksted i 1942.

FORSIDEBILDET er fra Tømte, og viser vedsjau på slutten av 1970-tallet.
Fra venstre Gerd Stenby (f. Tømte) og mora Minda Tømte (d. 1981).
Forsidebildet er fra Tømte

Hver måned vil det aktuelle kalender-bildet bli nærmere presentert i Album, med detaljer om bildet. Se album.

BOKUTVALG
Historielaget har også mange fine bøker til gode priser. Se utvalg her.  Står også på siste side i kalenderen.

Historielagets bokutvalg