Flott olsokfeiring på Vølneberg

Flott olsokfeiring på Vølneberg

Publisert av Lillian Mobæk den 31.07.23.

Det ble en flott olsokfeiring på Vølneberg for de rundt 55 frammøtte. Med pent vær, god rømmegrøt, smakfulle kaker, varm kaffe og masse hyggelig prat. 😀

Det har blitt en årelang tradisjon for Sørum Bygdekvinnelag og Blaker og Sørum Historielag å arrangere olsokfeiring på Vølneberg. Med vidt utsyn over Sørum og nabobygder er det et godt sted for feiring. 

Programmet i år var følgende: 

* Åshild Kittelsen fra MiA fortalte om museene i Akershus, hvor de ligger, hva de viser fra, hva de heter m.m. 
* Eva Reistad trio sang og spilte, og allsang ble det også. 
Natursti med 10 punkter.
* Leker for 
barna.
* Salg av rømmegrøt, kaker, kaffe og saft. 
* U
tlodning.
* Gamleskolen og redskapshuset vil være åpne.

 

Kari Tveit Mjønerud i Sørum Bygdekvinnelag og Elin Mørk i Blaker og Sørum Historielag ønsket alle velkommen til olsokfeiring.

Åshild Kittelsen i MiA fortalte om alt det interessante og ganske kortreiste som kan sees og oppleves på Museene i Akershus, og fikk som takk et BSH-krus med dialektord.

Eva Reistads trio skapte mye god stemning med sin sang og musikk, og allsanger hadde Elin ordnet, så alle fikk luftet sangstemmene.🎶 Og barna sang Idas sommervise. 😀 

Rømmegrøt, saft, kaker og kaffe er alltid godt, og bidrar til god stemning. 🍰☕

Naturstien med 10 punkter var godt laget, og slett ingen "plankekjøring", deltakerne måtte tenke godt igjennom nokså vanskelige spørsmål. Floraen var ikke helt "barnemat" for de fleste. Beste gruppe var Solveig og Bjørn Tveit, som ble premiert med BSH-krus.

Hesteskokasting var populært, men krevende å treffe pinnen 🧲, var knapt noen som greide det.

Utlodningen hadde masse fine gevinster, bl.a. bøker og fruktkurver, og diverse annet. Barna var veldig flinke og raske med både loddsalg og trekning. 


Takk til alle for en fin Vølneberg-olsok i 2023! 🤗👍😊


Se Ingun Orderuds fine bilder fra kvelden her 


Les mer om olsok